Dit is DIG

"Dit is DIG"

WIE WIJ ZIJN

Om een bijdrage te leveren aan hun integratieproces wil de Stichting Dutch Integration Group (DIG) initiatieven ontplooien voor vluchtelingen en statushouders, waarbij zij op een makkelijke manier in contact komen met Nederlanders.
Veel Nederlanders willen vluchtelingen een helpende hand bieden, maar weten soms niet goed hoe ze dat het beste kunnen doen. Wij hebben ervaren dat het samen dingen doen de beste manier is om elkaar te leren kennen. Vanuit die gedachte willen we graag initiatieven opzetten en ondersteunen.

WHO WE ARE

The Dutch Integration Group (DIG) aims to contribute to the integration process of refugees and status holders by arranging activities which enable them to come into contact with Dutch people.

Many Dutch people are willing to offer a helping hand, but don't know where to start. In our experience, the best way to get to know each other is to do things together. With this in mind, we plan to organize and support a number of events.

 

 

 

"Als topsporter en aanvoerder van mijn team weet ik wat het is om goed samen te werken. Soms win je, soms verlies je. Dit doe je nooit alleen, en altijd met elkaar. Dat is de kracht van een teamsport.
Dit geldt ook voor het dagelijks leven. Samen zijn we sterker, hebben we meer plezier en krijgen we meer voor elkaar.
Mijn ontmoeting met Syrische leeftijdsgenoten die de oorlog ontvluchtten heeft mij diep geraakt. Hun drive, kracht en doorzettingsvermogen herken ik wel als topsporter. Dat ik ze daarbij een helpende hand toe kan steken zie ik als een voorrecht.
Met de stichting Dutch Integration Group willen we samenwerken met anderen, een team vormen om elkaar te inspireren en te motiveren, en waar we kunnen een rol spelen in het leven van iemand anders.
Maar we willen het samen doen!"

 

Stichting Dutch Integration Group wil helpen bij de integratie van nieuwe Nederlanders met initiatieven die gericht zijn op het samenbrengen van mensen. Stichting DIG is opgericht in juni 2016 door tophockeyer Floris van der Linden, Carolien Lohmeijer en Petra Prent, allen (oud)-lid van hockeyvereniging HGC. Initiatieven worden uitgevoerd met en door vrijwilligers. Deels uit ons eigen netwerk, deels uit netwerken van anderen. Om onze ideeën gestalte te geven maken we dankbaar gebruik van de know-how van vrienden en andere (vrijwilligers)-organisaties. Daarnaast krijgen we constante feed-back van vluchtelingen en statushouders uit ons netwerk.

Stichting Dutch Integration Group heeft in mei 2017 een ANBI-status verkregen. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de belasting. Lees meer....

Onze initiatieven worden ondersteund door de volgende sponsors:

 

Contactgegevens

Stichting Dutch Integration Group
KvKnummer: 66277426
info@dutchintegrationgroup.nl
+31 6 46 49 59 49

Meet-n-Work en -Move en initiatieven van de Stichting Dutch Integration Group.