Meet-n-Work

Waarom Meet-n-Work?

Voor Meet-n-Work organiseren wij activiteiten om statushouders die meer moeite hebben met participatie en integratie, extra mogelijkheden geven om Nederlands te oefenen in een werkomgeving en daarbij gaan we uit van de verschillen tussen mannen en vrouwen m.b.t. participatie.

Vrouwen onder de vluchtelingen vormen een kwetsbare groep. Ze zijn, soms doordat ze een gezin met kinderen hebben en soms door de cultuur, veel meer aan huis gebonden. Participeren maakt het makkelijker om de taal en gebruiken te leren. Met Meet-n-Work willen wij deze vrouwen helpen hun plekje in de Nederlandse samenleving te vinden.

Ook voor laaggeletterden en lageropgeleiden is het, naast het leren van een nieuwe taal, erg lastig om praktijkgerichte werkervaring op te doen. Taal dagelijks gebruiken in een omgeving met Nederlanders draagt bij aan snellere participatie.
 
Voor de gemeente Den Haag draaien wij mee in het onderdeel Maatschappelijke Oriëntatie van het programma Samen Haags. Nieuwkomers die lekker op weg zijn, maar lastig werk kunnen vinden, omdat de afstand tot de arbeidsmarkt nog te groot is, kunnen meedoen met onze Meet-n-Work projecten:
  • Mijn Buuf, in de regio Haaglanden
  • opleiding tot hockeytrainer, vanuit de Meet-n-Move Future Foundation, in Den Haag/Wassenaar en Almere.
 
 

Atelier "Mijn Buuf"

In het atelier werken vrouwen die een ambacht beheersen. Vrouwen met een vluchtelingenachtergrond én Nederlandse vrouwen. De ambachten kunnen borduren zijn, haken, naaien, sieraden maken of schilderen. Het atelier is open voor klanten: de producten worden direct aan de klant vanuit het atelier verkocht of via een webshop. Op die manier ontstaat interactie met anderen. De producten moeten verkoopbaar zijn op de Nederlandse markt. Dat stimuleert de makers door de ogen van Nederlanders te kijken. Daarnaast zullen de vrouwen workshops gaan geven. De samenwerking tussen de vrouwen moet leiden tot wederzijdse inspiratie, uitwisselen van technieken, sociale contacten en hulp met verdere ontwikkeling van talenten.

Wil een van deze vrouwen een product dat zij maakt verder zelf op de markt brengen? Dan zal zij worden geholpen een businessplan te schrijven, de (Nederlandse) marktwaarde van haar producten te bepalen en met de financiering van haar plan.

Vanuit ons atelier Mijn Buuf, SoZa-gebouw ingang Noord, Wilhelmina van Pruisenweg 55 in Den Haag bieden wij tal van activiteiten aan.

Lees meer....

Sporttrainer/-coach

Samen met andere partijen proberen wij een opleidingstraject voor statushouders vorm te geven, waarbij zij worden opgeleid tot KNHB jeugdtrainer/-coach. De statushouders kunnen zelf leren hockeyen in een seniorenteam en vervolgens ook scheidsrechter worden. Voor hockeyclubs zullen zij een welkome aanvulling zijn om de vele vrijwilligerstaken te verminderen. Voor de statushouders is het tijdens het inburgeringstraject een kans om hun netwerk uit te breiden, Nederlands in de praktijk te spreken en werkervaring op te doen.

Lees meer....

Contactgegevens

Stichting Dutch Integration Group
KvKnummer: 66277426
info@dutchintegrationgroup.nl
+31 6 46 49 59 49

Meet-n-Move, -Work en -Nature zijn initiatieven van de Stichting Dutch Integration Group.