Toen asielzoekers, vluchtelingen, statushouders nog heel erg veel negatief over de sociale mediakanalen gingen, heb ik bewust een aantal vrienden ontvolgd. Die enorme haat tegen mensen die alles achter zich hebben (moeten) laten om in een nieuw land totaal opnieuw te beginnen, was mij vreemd. Ik blokte de anti’s en ging door met waar ik dacht ik goed deed.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar na oprichting van onze stichting. Zonder enig idee wat we zouden gaan doen, stelden we onze doelen in de statuten zo ruim dat we alle kanten op konden met hulp aan deze Nieuwe Nederlanders.

En we gingen alle kanten op. Van sportdagen met kinderen, tot sportopleiding, tot een heus atelier. Er is zoveel te doen. Waar we voor het atelier een half jaar geleden nog een beetje sneu werden weggelachen, worden we nu als volwaardige stageplek gezien. We spreken met arbeidsconsulenten, onderhandelen over de huur en struinen Marktplaats en kringloopwinkels af voor spullen. In juni gaan we inrichten en starten met de tafels en stoelen die we dan hebben. De nieuwe stek zal een plek zijn waarin we mensen kunnen ontvangen, kunnen laten zien wat we doen.

Oproepjes om hulp, spullen, en zelfs geld worden beloond. Ik ben wat dat betreft blij met internet, sociale media en ons eigen netwerk. En het fijne is, die ontvolgde anti’s kunnen wel meelezen met wat wij doen. Wie weet hoeveel positiefs dat nog gaat opleveren!

 

 

Haat-liefde verhouding met sociale media

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten