Samen sporten!

In Nederland sporten heel veel mensen. Mannen, vrouwen en kinderen.

Je kunt alleen gaan sporten, zonder dat je lid bent van een sportvereniging, maar je kunt ook lid worden van een club. Veel gemeenten kennen regelingen die de maatschappelijke participatie bevorderen. Denk aan deelname aan een cursus, muzieklessen of lidmaatschap van een sportclub. Deze participatieregelingen voorkomen dat mensen met een laag inkomen in een sociaal isolement terechtkomen.

In Nederland werken veel verenigingen met vrijwilligers. Doordat je helpt op een (sport)vereniging kun je snel Nederlandse mensen leren kennen. De vrijwilligers doen allerlei werk: in de kantine helpen, een team begeleiden, een wedstrijd fluiten, koken, opruimen, het gebouw netjes houden. Het is leuk om dit met anderen te doen.

Bij je gemeente of Vluchtelingenwerk kunnen ze je meer vertellen over welke sportclubs er in de buurt zijn en over de participatieregelingen. Ook het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld kunnen je daarmee helpen.

 

 

Sport in NL

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten